בזמן האחרון, אנו שומעים חדשות לבקרים על מתחזים ושרלטנים המחשיבים את עצמם כדוקטורים, פרופסורים ומנתחים פלסטיים מוכרים וידועים.
סוגיה זו הלכה והתעצמה למימדים עצומים עד שד"ר רועי ענבר גזבר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ביקש מהמטופלים לבדוק בנרות מיהו הגורם שבודק ומנתח אותם שמא הם יטופלו אצל אותם מתחזים.
ד"ר אברהם אמיר ממליץ להיזהר ממרכזים רפואיים לא מוכרים ועלומי שם, ממבצעים מפתים, הגרלות ומחירים נמוכים משמעותית מהנהוג בשוק. "מחיר נמוך מאד, שלא דומה לשום הצעה אחרת בשוק, חייב לעורר נורה אדומה וחשד כלפי אותו רופא או מרכז רפואי", הוא מציין.
בנוסף, בימינו, כל דכפין יכול להפוך לאשף עריכת תמונות במחשב, בעזרת תוכנות שונות שבראשן עומדת פוטושופ.
חשוב לשים לב לתמונות נוצצות, יפות, מקצועיות מדי, בעיקר כאשר מדובר על השוואה של לפני ואחרי. מלבד זאת, חשוב מאד לוודא כי המנתח הוא רופא אמיתי, בעל תואר ורישיון ממשרד הבריאות, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בכירורגיה פלסטית.
ד"ר אברהם אמיר מציין כי יחסית פשוט לברר, האם אותו מנתח הוא מתחזה או שמדובר במנתח אמיתי מקצועי. "בתחום הכירורגיה הפלסטית, המנתח חייב להיות חבר מומחה באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית, וכמעט כל המנתחים הפלסטיים רשומים בצורה מסודרת באתר איגוד המנתחים הפלסטיים. זהו האיגוד הרשמי הכפוף להסתדרות הרפואית בישראל. באתר זה ניתן לראות אם המנתח בכלל מופיע כחבר באיגוד ורשום כמנתח פלסטי. בכל דף של חבר הרשום באיגוד, מופיעים פרטים על אודותיו, כמה שנות ותק יש לו ועוד פרטים חשובים. כיום מה שחשוב הוא המנתח עצמו ולא הגוף שאליו הוא משתייך, ואפשר ללמוד על כך דרך האינטרנט ובכמה צעדים פשוטים.
כסף זה לא הכל בחיים
כל שנדרש כדי להרגיש מלאת חיים וביטחון עצמי